top of page
onderhoud.png
Onderhoud: Afbeelding

BERGHMANS INSTALLATIEBEDRIJF

 beschikt over een eigen onderhoudsdienst. Wij voeren onderhoud uit op de door ons geplaatste toestellen, met de nodige attesten.

Onderhoud kan gebeuren op gas- en stookolieketels, warmtepompen, airco’s en ventilatiesystemen.

Onderhoud: Tekst

Aanbod van onze onderhoudsdiensten

onderhoud gas en stookolieketels.png

Onderhoud gas- en stookolieketels

Als u jarenlang wil genieten van uw verwarmingsketel en het maximumrendement uit uw investering wil halen, is het belangrijk om het onderhoud van uw verwarmingsketel op regelmatige basis in te plannen. Bovendien is het onderhoud van een ketel wettelijk verplicht. Gasketels moeten 2-jaarlijks onderhouden worden, stookolieketels jaarlijks.

ventilatiesystemen2

Onderhoud Ventilatiesystemen

De algemene regel bij mechanische ventilatie is dat de centrale ventilatie na installatie best minimaal om de 2 jaar gecontroleerd wordt. Dat gebeurt bij voorkeur door een erkend onderhoudsmonteur. Daarnaast is het aangeraden om zelf elke 6 maanden een onderhoud in te plannen. Volg daarbij de instructies in de gebruikershandleiding van het te reinigen ventilatiesysteem.

onderhoud warmtepompen.png

Onderhoud warmtepompen

Een warmtepomp installeren heeft tal van voordelen. De verwarmingsoplossing is erg duurzaam, omdat ze gebruik maakt van hernieuwbare energie. Het is echter wel belangrijk dat je je warmtepomp goed onderhoudt voor een optimale werking. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het onderhoud van je warmtepomp.

onderhoud airco.png

Onderhoud airco's

Zelfs als je je airconditioning niet verplicht moet onderhouden, is het soms toch noodzakelijk. Zelfs zonder concrete defecten is één keer per jaar aangewezen.

Onderhoud: Diensten
bottom of page