top of page

Onze specialiteiten

Wij zijn dus een installatiebedrijf waar verwarming, ventilatie en airconditioning centraal staan, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Wij zijn meegegroeid met de snelle evolutie in deze sector. Waar vroeger, toen Dirk begon, voornamelijk gewone stookolie- en gasketels werden geplaatst, werd dit gamma aangevuld met zonnesystemen, warmtepompen en airco systemen.


Voor wie vandaag in een nieuwe verwarmingsinstallatie investeert loont het om dit meteen aan te vullen met een zonneboiler. Daardoor profiteert u van een lager energieverbruik en mag u zich ook verheugen op een lagere energiefactuur. Bovendien kiest u voor een toekomstgerichte oplossing en een optimaal samenspel van alle installatieonderdelen. Investeren in zonnetechniek doet bovendien de waarde van uw vastgoed stijgen.


Sinds 2006 is woningventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. Wij hebben ons intussen gespecialiseerd in ventilatiesystemen D, een energiezuinige installatie met warmteterugwinning waardoor je een aantrekkelijke energiebesparing krijgt.


Ook wij voelen de gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering. Onze zomers worden alsmaar warmer en we zien dan ook een stijgende vraag naar airco’s bij onze klanten.

Over: Over mij

Ons verhaal

Perfectie gegarandeerd

Meer dan 50 jaar gelden richtte Dirk Berghmans zijn eigen verwarmingszaak CV BERGHMANS op in Halle Kempen. Zijn passie voor het vak, zijn diepgaande kennis en streven naar vakkundigheid en perfectie stonden en staan centraal in ons familiebedrijf. Zijn zoon Wim leerde al doende de liefde voor het vak en zet nu de familietraditie verder. Elke installatie wordt vanaf het begin in samenspraak met de klant gedetailleerd ontworpen, geplaatst, afgewerkt én onderhouden.


Dirk Berghmans startte in 1967 als zelfstandig verwarmingsspecialist. Al snel nam hij verschillende installateurs in dienst, terwijl zijn vrouw Rita zich ontfermde over de administratie van de snelgroeiende zaak.


Vanaf 2000 kwam zoon Wim in dienst. Hij begon onderaan als technisch vakman en leerde zo elk onderdeel van het bedrijf stap voor stap kennen. Jarenlang werkte hij onder vader Dirk, maar sinds deze onverwacht overleed in 2014, is Wim de zaakvoerder. Zus Ilse zorgt mee voor de administratieve ondersteuning van het familiebedrijf.


Wim komt altijd zelf ter plaatse om een bestaande situatie technisch te analyseren of staat je te woord tijdens een afspraak in zijn magazijn-kantoor.


Vele jaren was Halle Kempen de thuisbasis. Sinds juli 2019 is CV BERGHMANS BVBA verhuisd naar een nieuw magazijn-kantoor vlakbij de afrit van de autosnelweg in Massenhoven. In januari 2020 werd de naam aangepast volgens de nieuwe wetgeving en zijn we nu officieel BERGHMANS INSTALLATIEBEDRIJF BV.

Over: Over mij

Onze klanten

Berghmans Installatiebedrijf werkt voornamelijk voor particuliere klanten die vakmanschap en kwaliteit van professionals uit hun eigen omgeving belangrijk vinden. Wij werken hoofdzakelijk in de provincie Antwerpen.

Over: Over mij
bottom of page